foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Paardensport Winkel
Paardensport, of hippische sport is een verzamelnaam voor internationaal hoog aangeschreven vormen van sport, waarbij paarden gebruikt worden. De internationale paardensport wordt geregeld door de sportfederatie Fédération Equestre Internationale en in Nederland door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Ruitersportwinkel

De online paarden en ruitersport winkel van de BommelerwaardRuiter

Alles voor de ruiter tegen aantrekkelijke prijzen zoals rijbroeken, wedstrijdjeasjes, ruiterkleding, rijlaarzen en meer...

Bekijk Assortiment

Paard

Alles voor uw Paard tegen aantrekkelijke prijzen zoals Hoofdstellen, bitten, zadels, dekens, teugels en meer...

Bekijk Assortiment

Stallen

In ons assortiment stalinrichting treft u alle producten voor de ideale inrichting van een paardenstal tegen aantrekkelijke prijzen...

Bekijk Assortiment

Aanbiedingen

Bekijk de beste online aanbiedingen, kortingen en acties op het gebied van paardensport in de Bommelerwaard....

Bekijk Assortiment

Tweewielershop

Body Bandage

Body bandage voor je paard. De bandage is zo'n 25cm breed en is gemaakt van sterk elastisch materiaal. De bandage voorkomt beschadigingen aan het paard door de sporen of kan zorgen voor een beter herstel van beschadigde huid. Met de twee clips aan de voorzijde kun je de bandage vastmaken aan het zadel. • body bandage • 25 cm breed • sterk elastisch materiaal • makkelijk te bevestigen • voorkomt beschadigingen door sporen • kan zorgen voor beter herstel van beschadigde huid. Maten: Full size circa 175cm, door de elastischiteit is hierin een bepaalde marge. Cob size circa 160cm, door de elastischiteit is hierin een bepaalde marge.

€ 129.95

Trust Dekroo Accessoires
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken onderleg bustrens met blokkade 12mm

Deze Sweet Iron bustrens van Trust heeft een enkelgebroken mondstuk, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong. Dit bit heeft daarnaast ook nog een blokkade waardoor het maar 1 richting op kan buigen. De blokkade zal optreden als de ruiter meer teugeldruk geeft of het paard ineens heel sterk wordt, de enkelgebroken trens zal dan werken als stang.  De bustrens: De bustrens is een basisbit waarbij de ringen niet los van het mondstuk kunnen bewegen waardoor de teugelhulpen scherper in werken dan met een watertrens. Ze zijn verkrijg baar in enkelgebroken,dubbelgebroken versies of met stang met of zonder tongboog.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 99.50

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron dubbelgebroken Dr. Bristol D trens 16 mm

De Sweet Iron dr. Bristol D-trens van Trust is een dubbelgebroken trens waar van het midden stuk vrij dun is. Wanneer het paard tijdens het rijden ontspannen loop ligt het middenstuk plat op de tong en oefent zo lichte druk uit op de tong. Op het moment dat het paard zijn hoofd omhoog gooit kantelt het middenstuk waardoor het recht op de tong komt te staan. Hierdoor wordt de druk over een kleiner oppervlak wordt verdeeld en heeft zo een scherpe inwerking op de tong van het paard. Het bit is niet geschikt voor onervaren ruiters.  De D-trens: D-trens heef zoals de naam al aangeeft ringen in de vorm van den D. Hierdoor wordt er meer druk uitgeoefend op de wangen waardoor het paard makkeijker wendbaar is. Ook zorgen de  D vorm van de ringen ervoor dat het bit niet makkelijk door de mondgetrokken kan worden. Hierdoor wordt het bit vaak gebruikt bij het beleren van jonge paarden. De D-trens is scherper bit dan een water- of bustrens maar ligt wel stabiel en rustig in de mond.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 96.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken onderleg watertrens cherry roller 16mm

De Trust Sweet Iron enkelgebroken onderleg watertrens met cherry rollers en losse ringen. De meeste paarden accepteren het bit. Dit komt doordat het mondstuk onafhankelijk van de bit ringen ligt in de mond van het paard. Het is een enkel gebroken bit, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.  De sweet iron bitten van Trust hebben een zoete smaak wat zorgt voor betere acceptatie van het bit. De losse rolletjes bevorderen de aanmaak van het speeksel en hebben een ontspanned effect op de kaken waardoor het bit makkelijker wordt geaccepteerd. Dit bit is geschikt voor paarden die sterk zijn in de mond of snel zijn afgeleid.  Het bit heeft een dikte van 16 mm. De watertrens: De watertrens is een basis bit die zowel door ervaren en onervaren ruiters gebruikt kan worden. Ze zijn verkrijgbaar in enkel en dubbel gebroken versies en in verschillende dikte maten. Hoe dunner het bit hoe scherper de inwerking en hoe meer ervaren paard en ruiter moeten zijn om hiermee te kunnen rijden.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 113.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken onderleg bustrens cherry roller 16mm

De Trust Sweet Iron enkelgebroken bustrens met cherry rollers. De meeste paarden accepteren het bit. Het is een enkel gebroken bit, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.  De sweet iron bitten van Trust hebben een zoete smaak wat zorgt voor betere acceptatie van het bit. De losse rolletjes bevorderen de aanmaak van eht speeksel en hebben een ontspanned effect op de kaken waardoor het bit makkelijker wordt geaccepteerd. Dit bit is geschikt voor paarden die sterk zijn in de mond of snel zijn afgeleid.  Het bit heeft een dikte van 16 mm. De bustrens: De bustrens is een basisbit waarbij de ringen niet los van het mondstuk kunnen bewegen waardoor de teugelhulpen scherper in werken dan met een watertrens. Ze zijn verkrijg baar in enkelgebroken,dubbelgebroken versies of met stang met of zonder tongboog.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 129.95

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron watertrens met medium tongboog 16mm

De Sweet Iron watertrens met medium tongboog is een bit waarbij de ringen los van het mondstuk kunnen bewegen. Hierdoor heeft het paard wat meer vrijheid in de mond. In combinatie met een medium tongboog (een vast mondstuk) werkt dit bit vrijscherp in op de mond van het paard. Door de tongboog ligt de tong vrij en wordt er vooral druk gezet op de lagen.  De watertrens: De watertrens is een basis bit die zowel door ervaren en onervaren ruiters gebruikt kan worden. Ze zijn verkrijgbaar in enkel en dubbel gebroken versies en in verschillende dikte maten. Hoe dunner het bit hoe scherper de inwerking en hoe meer ervaren paard en ruiter moeten zijn om hiermee te kunnen rijden.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 85.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron Enkelgebroken D trens met blokkade 16mm

Deze Sweet Iron D-trens van Trust heeft een enkelgebroken mondstuk, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong. Dit bit heeft daarnaast ook nog een blokkade waardoor het maar 1 richting op kan buigen. De blokkade zal optreden als de ruiter meer teugeldruk geeft of het paard ineens heel sterk wordt, de enkelgebroken trens zal dan werken als stang.  De D-trens: D-trens heef zoals de naam al aangeeft ringen in de vorm van den D. Hierdoor wordt er meer druk uitgeoefend op de wangen waardoor het paard makkeijker wendbaar is. Ook zorgen de  D vorm van de ringen ervoor dat het bit niet makkelijk door de mondgetrokken kan worden. Hierdoor wordt het bit vaak gebruikt bij het beleren van jonge paarden. De D-trens is scherper bit dan een water- of bustrens maar ligt wel stabiel en rustig in de mond.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 94.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron Enkelgebroken D trens 16mm

De Sweet iron enkelgebroken D-trens heeft zoals de naam al aangeeft ringen in de vorm van den D.  Hierdoor geeft het bit meer druk op de wangen waardoor het paard wendbaarder is. Deze D-trens heeft een enkel gebroken mondstuk. Hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong. De D-trens: D-trens heef zoals de naam al aangeeft ringen in de vorm van den D. Hierdoor wordt er meer druk uitgeoefend op de wangen waardoor het paard makkeijker wendbaar is. Ook zorgen de  D vorm van de ringen ervoor dat het bit niet makkelijk door de mondgetrokken kan worden. Hierdoor wordt het bit vaak gebruikt bij het beleren van jonge paarden. De D-trens is scherper bit dan een water- of bustrens maar ligt wel stabiel en rustig in de mond.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 90.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken D trens cherry roller 16mm

De Trust Sweet Iron enkelgebroken D trens met cherry rollers. De meeste paarden accepteren het bit. Het is een enkel gebroken bit, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.  De sweet iron bitten van Trust hebben een zoete smaak wat zorgt voor betere acceptatie van het bit. De losse rolletjes bevorderen de aanmaak van eht speeksel en hebben een ontspanned effect op de kaken waardoor het bit makkelijker wordt geaccepteerd. Dit bit is geschikt voor paarden die sterk zijn in de mond of snel zijn afgeleid.  Het bit heeft een dikte van 16 mm. De D-trens: D-trens heef zoals de naam al aangeeft ringen in de vorm van den D. Hierdoor wordt er meer druk uitgeoefend op de wangen waardoor het paard makkeijker wendbaar is. Ook zorgen de  D vorm van de ringen ervoor dat het bit niet makkelijk door de mondgetrokken kan worden. Hierdoor wordt het bit vaak gebruikt bij het beleren van jonge paarden. De D-trens is scherper bit dan een water- of bustrens maar ligt wel stabiel en rustig in de mond.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 126.95

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken bustrens cherry roller 16mm

De Trust Sweet Iron enkelgebroken bustrens met cherry rollers. De meeste paarden accepteren het bit. Het is een enkel gebroken bit, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.  De sweet iron bitten van Trust hebben een zoete smaak wat zorgt voor betere acceptatie van het bit. De losse rolletjes bevorderen de aanmaak van eht speeksel en hebben een ontspanned effect op de kaken waardoor het bit makkelijker wordt geaccepteerd. Dit bit is geschikt voor paarden die sterk zijn in de mond of snel zijn afgeleid.  Het bit heeft een dikte van 16 mm. De bustrens: De bustrens is een basisbit waarbij de ringen niet los van het mondstuk kunnen bewegen waardoor de teugelhulpen scherper in werken dan met een watertrens. Ze zijn verkrijg baar in enkelgebroken,dubbelgebroken versies of met stang met of zonder tongboog.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 129.95

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken watertrens cherry roller extra grote ringen 16mm

De Trust Sweet Iron enkelgebroken watertrens met cherry rollers en losse ringen. De meeste paarden accepteren het bit. Dit komt doordat het mondstuk onafhankelijk van de bit ringen ligt in de mond van het paard. Het is een enkel gebroken bit, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.  De sweet iron bitten van Trust hebben een zoete smaak wat zorgt voor betere acceptatie van het bit. De losse rolletjes bevorderen de aanmaak van eht speeksel en hebben een ontspanned effect op de kaken waardoor het bit makkelijker wordt geaccepteerd. Dit bit is geschikt voor paarden die sterk zijn in de mond of snel zijn afgeleid.  Het bit heeft een dikte van 16 mm. De watertrens: De watertrens is een basis bit die zowel door ervaren en onervaren ruiters gebruikt kan worden. Ze zijn verkrijgbaar in enkel en dubbel gebroken versies en in verschillende dikte maten. Hoe dunner het bit hoe scherper de inwerking en hoe meer ervaren paard en ruiter moeten zijn om hiermee te kunnen rijden.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 110.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron baucher dubbel gebroken 16mm

De Sweet Iron baucher van Trust is een dubbelgebroken trens. Dit bit heeft aparte ringen voor de bakstukken waardoor er een zeer lichte hefboomwerking achter de oren en in de mond ontstaat. Dit bit ligt stil in de mond en heeft een positief effect op paarden die hun hoofd te hoog dragen, deze laten hun hoofd zakken en ontspannen meer in het bovenste hals deel. Het bit is niet geschikt voor onervaren ruiters.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 128.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron dubbelgebroken Dr. Bristol watertrens 16 mm

De Sweet Iron dr. Bristol watertrens van Trust is een dubbelgebroken trens waar van het midden stuk vrij dun is. Wanneer het paard tijdens het rijden ontspannen loop ligt het middenstuk plat op de tong en oefent zo lichte druk uit op de tong. Op het moment dat het paard zijn hoofd omhoog gooit kantelt het middenstuk waardoor het recht op de tong komt te staan. Hierdoor wordt de druk over een kleiner oppervlak wordt verdeeld en heeft zo een scherpe inwerking op de tong van het paard. Het bit is niet geschikt voor onervaren ruiters.  De watertrens: De watertrens is een basis bit die zowel door ervaren en onervaren ruiters gebruikt kan worden. Ze zijn verkrijgbaar in enkel en dubbel gebroken versies en in verschillende dikte maten. Hoe dunner het bit hoe scherper de inwerking en hoe meer ervaren paard en ruiter moeten zijn om hiermee te kunnen rijden.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 79.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken watertrens met blokkade 16mm

Deze Sweet Iron bustrens van Trust heeft een enkelgebroken mondstuk, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong. Dit bit heeft daarnaast ook nog een blokkade waardoor het maar 1 richting op kan buigen. De blokkade zal optreden als de ruiter meer teugeldruk geeft of het paard ineens heel sterk wordt, de enkelgebroken trens zal dan werken als stang.  De bustrens: De bustrens is een basisbit waarbij de ringen niet los van het mondstuk kunnen bewegen waardoor de teugelhulpen scherper in werken dan met een watertrens. Ze zijn verkrijg baar in enkelgebroken,dubbelgebroken versies of met stang met of zonder tongboog.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 79.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken watertrens cherry roller 16mm

De Trust Sweet Iron enkelgebroken watertrens met cherry rollers en losse ringen. De meeste paarden accepteren het bit. Dit komt doordat het mondstuk onafhankelijk van de bit ringen ligt in de mond van het paard. Het is een enkel gebroken bit, hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.  De sweet iron bitten van Trust hebben een zoete smaak wat zorgt voor betere acceptatie van het bit. De losse rolletjes bevorderen de aanmaak van het speeksel en hebben een ontspanned effect op de kaken waardoor het bit makkelijker wordt geaccepteerd. Dit bit is geschikt voor paarden die sterk zijn in de mond of snel zijn afgeleid.  Het bit heeft een dikte van 16 mm. De watertrens: De watertrens is een basis bit die zowel door ervaren en onervaren ruiters gebruikt kan worden. Ze zijn verkrijgbaar in enkel en dubbel gebroken versies en in verschillende dikte maten. Hoe dunner het bit hoe scherper de inwerking en hoe meer ervaren paard en ruiter moeten zijn om hiermee te kunnen rijden.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 110.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron dressuur pompstang met medium tongboog 16mm

Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. Deze dresssuurstang heeft een medium tongboog. Hierdoor ligt de tong vrij van het bit en wordt meer druk uitgeoefend op de lagen. Hoe groter de tongboog hoe meer druk op de lagen.  De dressuurstang heeft een pompende werking, hierdoor is het bit geschikt voor de wat sensibelere paarden die snel achter de teugel lopen, deze zijn makelijker naar de hand toe te rijden. Door de pompfunctie ligt het bit wat bewegelijker in de mond en is het aan te raden dit bit niet te gebruiken bij paarden die veel met het bit spelen. De scharen zijn 7cm lang. De dressuurstang: Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. De dressuurstang heeft een hevelwerking en kan veel druk uitoefenen op de mond van het paard. Hoe groter de scharen van het bit hoe groter de hevel werking is en dus des te scherper het bit. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. De dresstuurstang is verkrijgbaar in volledig rechte mondstukken, licht gebogen mondstukken of met tongboog.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 153.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron dressuurstang met hoge tongboog 16mm

Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. Deze dresssuurstang heeft een hoge tongboog. Hierdoor ligt de tong vrij van het bit en wordt meer druk uitgeoefend op de lagen. Hoe groter de tongboog hoe meer druk op de lagen.  De dressuurstang: Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. De dressuurstang heeft een hevelwerking en kan veel druk uitoefenen op de mond van het paard. Hoe groter de scharen van het bit hoe groter de hevel werking is en dus des te scherper het bit. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. De dresstuurstang is verkrijgbaar in volledig rechte mondstukken, licht gebogen mondstukken of met tongboog.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 156.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron baby dressuurstang hoge tongboog 16mm

Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. Deze dresssuurstang heeft een medium tongboog. Hierdoor ligt de tong vrij van het bit en wordt meer druk uitgeoefend op de lagen. Hoe groter de tongboog hoe meer druk op de lagen.  De dressuurstang: Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. De dressuurstang heeft een hevelwerking en kan veel druk uitoefenen op de mond van het paard. Hoe groter de scharen van het bit hoe groter de hevel werking is en dus des te scherper het bit. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. De dresstuurstang is verkrijgbaar in volledig rechte mondstukken, licht gebogen mondstukken of met tongboog. De baby dressuur stang heeft extra korte scharen. De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 160.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron baby dressuurstang medium tongboog 16mm

Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. Deze dresssuurstang heeft een medium tongboog. Hierdoor ligt de tong vrij van het bit en wordt meer druk uitgeoefend op de lagen. Hoe groter de tongboog hoe meer druk op de lagen.  De dressuurstang: Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderleg trens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. De dressuurstang heeft een hevelwerking en kan veel druk uitoefenen op de mond van het paard. Hoe groter de scharen van het bit hoe groter de hevel werking is en dus des te scherper het bit. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. De dresstuurstang is verkrijgbaar in volledig rechte mondstukken, licht gebogen mondstukken of met tongboog. De baby dressuur stang heeft extra korte scharen. De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 160.99

Trust Hypostore Paard
Product
 

Trust Sweet Iron enkelgebroken onderleg watertrens 12mm

Deze onderleg watertrens van Trust wordt altijd in combinatie gebruikt met een dressuurstang. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. Ringen van een onderlegtrens zijn kleiner zodat er genoeg ruimte is voor de werking van de dressuurstang. Voor een stang en trens is een speciaal hoofdstel met dubbel bakstuk vereist. Deze onderlegtrens heeft een enkel gebroken mondstuk. Hierdoor ligt de tong meer vrij dan bij een dubbel gebroken mondstuk. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong. De watertrens: De watertrens is een basis bit die zowel door ervaren en onervaren ruiters gebruikt kan worden. Ze zijn verkrijgbaar in enkel en dubbel gebroken versies en in verschillende dikte maten. Hoe dunner het bit hoe scherper de inwerking en hoe meer ervaren paard en ruiter moeten zijn om hiermee te kunnen rijden.  De sweet iron bitten van Trust: Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

€ 75.99

Trust Hypostore Paard
Product
 
Product
Leovet Straalsan spray 200ml  Leovet  Hypostore Leovet Straalsan spray 200ml werkt goed tegen het acuut behandelen van rotstraal. Het dringt door tot in de diepste groeve en fijnste scheurtjes. Straalsan zorgt er voor dat de straal uitdroogt zodat onderliggend gezond weefsel weer kan gaan groeien. Gebruik:Breng de spray aan op een droge gereinigde straal en zool. Laat de zool en straal daarna drogen tot dat de spray volledig is ingetrokken.  IngrediëntenTheeboomolieTerpentijnolieAluinDennen-kernhout-extract
Product
PFIFF peesbeschermers met nepbont  PFIFF  Horses Hoogwaardige peesbeschermers van stoot- en slagvast kunststof.
Product
Anky Stang Trens Hoofdstel Double Shaped Noseband  Anky Technical Casuals  Dekroo Anky Stang & Trens Hoofdstel Shaped Noseband ATH15010 Het 'ANKY Shaped Noseband Double Bridle' is gemaakt van topkwaliteit Engels leder. Het hoofdstel is voorzien van een zacht onderlegd, anatomisch gevormd kopstuk en een lak lederen aansnoerneusriem. Het hoofdstel wordt geleverd met webbandteugels.
Product
BR Zadeldek Melange Classic Veelzijdigheid  BR  Horses Chique zadeldek gemaakt van een melange katoen, met 300 g polypropyleen down vulling en een koord bies voorzien van goud- of zilverdraad.
Product
Product
BR Baby Pelham Soft Contact 14mm dubbel gebroken  BR  Dekroo Dit kwalitatief hoogwaardige dubbel gebroken Baby Pelhambit, met losse scharen en hefboomwerking, is vervaardigd van massief Cuprigan met roestvrijstalen ringen. Cuprigan is een legering bestaande uit 89% koper, 7% aluminium, 3% ijzer en 1% zink Het oxidatieproces van het materiaal geeft een prettige geur en smaak. De anatomische vormgeving volgt de vorm van de paardenmond, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling ontstaat. Door de combinatie van de vormgeving en de unieke samenstelling van Cuprigan, wordt het kauwproces en de speekselvorming gestimuleerd, waardoor er een fijne verbinding kan ontstaan met de gevoelige paardenmond. De omhooggaande scharen met ring staan iets naar buiten, wat zorgt voor een optimale vrijheid voor het paardenhoofd. Het bit heeft een scherpe inwerking op de mond. Het mondstuk heeft een dikte van 14 mm en de scharen hebben een lengte van 102 mm. Inclusief kinketting. Een Pelhambit kan zowel met Pelhamriemen en enkele teugel als met dubbele teugels worden gebruikt. Het bit is geschikt voor onder andere sterke en gretige paarden. Door de hefboomwerking kan het paard makkelijker diep ingesteld worden, hoe langer de scharen des te scherper de inwerking. Bij een dubbel gebroken bit bestaat het mondstuk uit drie delen. Het middelste gedeelte van het mondstuk ligt plat op de tong. Hierdoor ontstaat er meer druk op de tong dan bij een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk, des te meer druk op de tong. -Dubbel gebroken -Massief Cuprion met roestvrijstale ringen -Anatomisch gevormd -Zachte en gelijkmatige drukverdeling -Stimuleert de aanmaak van speeksel -Hefboomeffect -Scherpe inwerking -Dikte mondstuk: 14 mm -Losse scharen 102 mm -Inclusief kinketting
Product
Product
MHS Hoofdstel Dragonfly  MHS  Horses MHS hoofdstel Dragonfly is een mooi, kwaliteit leren hoofdstel met een uitstekende pasvorm voor uw minipaard of Shetlander.
Product
PFIFF rijbroek voor dames kind Mabel  PFIFF  Horses Trendy rijbroek met elastische,versterkte antislip-zit, riemlussen, insteekzakken aan de voorkant enelastische beenafsluiting.
Product
Cavalor FreeBute Pro spuit  Cavalor  Hypostore Cavalor FreeBute ondersteunt de spieren en gewrichten van paarden die topprestaties moeten leveren. Het helpt jouw paard zich goed te voelen. Cavalor FreeBute Pro is ontwikkeld om spieren en gewrichten te ondersteunen wat een betere mobiliteit geeft. Maar belangrijker nog, FreeBute heeft een zeer sterke ontstekingsremmende werking, het bevat alle ingrediënten om het paard nog soepeler te laten bewegen. Een paard wat zich goed voelt zal beter presteren.Freebute bevat een zorgvuldig samengestelde kruidenmix, deze staat bekend om zijn synergetische effect. Deze kruiden hebben een sterke ontstekingsremmende werking en zouden een pijn verlichtend effect kunnen hebben. Instructies:1/2 tot 1 spuit de avond voor de wedstrijd of zware training en 1/2 tot 1 spuit de ochtend van de wedstrijd of zware training.Maximaal 240ml per dat (4 spuiten) Cavalor FreeBute is gegarandeerd doping vrij volgens de FEI reglementen.